Istoricul zilei

8 Iunie în Istorie

Cele mai importante evenimente istorice care au avut loc la data de 8 iunie sunt:

 – 1838: La Colegiul Sf. Sava a fost deschisă prima bibliotecă publică din București.
 – 1897: Cinematograful „Lumière” a prezentat primele trei subiecte de actualități românești, filmate la 10 mai 1897, de către operatorul Paul Menu, din inițiativa ziarului L’Indépendance Roumaine.
 – 1922: La Belgrad are loc nunta principelui Alexandru al Iugoslaviei cu principesa Maria a României. Totodată se desfășoară primul meci din istoria echipei naționale de fotbal a României. Partida Iugoslavia-România se termină cu scorul de 1-2.
 – 1930: Parlamentul îl proclamă pe Prințul Carol de Hohenzollern-Sigmaringen ca rege al României sub numele de Carol al II-lea.
 – 1995: A fost lansată naveta „Discovery“, această misiune marcând al 100-lea zbor spațial american cu personal uman la bord (Cap Canaveral, Florida).
 – 2004: Pentru prima dată după 1882, s-a produs un fenomen astronomic deosebit: planeta Venus a trecut prin fața Soarelui, între orele 05:20 și 11:24 GMT, fenomen observat de peste trei sferturi din populația Terrei.

      La 8 iunie 1930 Parlamentul l-a proclamat pe Prințul Carol de Hohenzollern-Sigmaringen ca rege al României sub numele de Carol al II-lea.

Sursa: http://www.wikipedia.com


VEZI ŞI:

7 Iunie în Istorie

6 Iunie în Istorie

4 Iunie în Istorie

3 Iunie în Istorie

2 Iunie în Istorie

1 Iunie în Istorie

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.